0753.171.717

contact@uronatura.ro

Top
 

Propolis

Produs apicol

Propolis

Ce este și ce beneficii are

Propolis este cel mai puternic antiinfectios si antibiotic natural cunoscut, fiind activ impotriva a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri. Este un biostimulator si imunomodulator care mareste imunitatea si rezistenta fizica, inlaturand oboseala.

Practic, cand vorbim de propolis, indiferent ca vorbim de albine care fac miere poliflora, de tei sau de Manuka, propolisul are nenumărate beneficii care nu pot fi neglijate, fiind unul dintre darurile pretioase ale naturii, menite sa ne sprijine sanatatea.

Sprijina organismul in lupta contra virusurilor

De-a lungul timpului, substanta numita propolis s-a dovedit eficienta in cazul adenovirusurilor responsabile de aparitia afectiunilor respiratorii la adulti si copii, dar si a altor virusuri, fiind un adjuvant eficient in ameliorarea afectiunilor virale, fiind un ingredient des utilizat in industria farmaceutica in cazul suplimentelor pentru persoane care sufera de astm bronsic, bronsita si alte afectiuni ale tractului respirator.

Actioneaza ca un puternic antimicotic

Propolisul este recunoscut pentru proprietatile lui antimicotice iar compusii din cadrul structurii bio-chimice din propolis favorizeaza distrugerea bacteriilor daunatoare orgasnismului si impiedica multiplicarea acestora.

Proprietățile pe care le are propolis

Principalele proprietati ale propolisului sunt: antimicrobian, antiparazitar, antiinflamator, cicatrizant, anestezic, antioxidant, antitumoral si radioprotector, imunomodulator, bronhodilatator, echilibreaza metabolismul, previne imbatranirea celulelor, creste productia de anticorpi, regleaza sistemul hormonal, antiherpetic, antiviral, hipotensiv.

Un beneficiu important al propolisului este cel de intarire a sistemului imunitar.

Flavonoizii din compozitia lui stimuleaza imunitatea si fac astfel posibila prevenirea a diferite boli infectioase, precum inflamarea amigdalelor sau bronsitele.

Nu este recomandat persoanelor cu alergii la acest produs.

Alte beneficii

Dispune de proprietati antibacteriene

Propolisul contribuie la combaterea bacteriilor Helicobacter pylori, Salmonella, Trichomonas, Klebsiella si Proteus si nu numai. Actiunea sa antibacteriana contribuie la crearea unui mediu ostil multiplicarii bacteriilor de mai multe clase si tipologii.

Amelioreaza durerea

Gratie efectului analgezic, este recomandat sa folosesti o tinctura de propolis pentru a beneficia de un efect de anestezie la nevoie. Spre deosebire de propolis picaturi fara alcool, extractul hidroalcoolic actioneaza precum un anestezic periferic la nivelul mucoaselor, motiv pentru care el poate fi utilizat in stomatologie, pentru a ameliora durerea produsa de extractiile dentare sau pentru a calma iritatiile gingivale.

Contribuie la neutralizarea radicalilor liberi

Flavonoizii existenti in produsele cu propolis le confera acestora puternice proprietati antioxidante, prin care ofera protectie impotriva actiunii daunatoare a radicalilor liberi. Acestia sunt responsabili, printre altele, de imbatranirea prematura a organismului, iar neutralizarea lor este necesara pentru prevenirea imbolnavirii.