0753.171.717

contact@uronatura.ro

Top
 

Afecțiuni urologice tratate naturist

Tratamentul potrivit la momentul potrivit

Natura și afecțiunile urologice

Fitomedicamentele au și adresabilitate urinară

Merișorul, curcuma, boswelina, hibiscusul, propolisul, piperul negru, splinuța, urzicile, acerola, strugurii ursului, usturoiul negru, oregano, polenul de secară … și multe alte elemente din natură pot fi folosite, în concentrația și combinația optimă pentru tratarea afecțiunilor urologice.

Indiferent de problema pentru care sunteți în căutare de soluții, nu uitați că primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să mergeți la un consult medical.

Afecțiuni urologice

care pot fi tratate cu naturiste

Infecția rinichiului

O infecție renală este o boală cauzată de obicei de cistită, infecție comună a vezicii urinare. Dacă o infecție renală nu este tratată la timp, aceasta se poate agrava și poate provoca leziuni renale.

Infecția vezicii

O infecție care se manifestă în special la femei și care se manifestă prin urinări frecvente, urină tulbure la culoare, usturime la urinare, dureri supra pubiene

Infecția prostatei

Prostatita sau infecția prostatei apare de obicei brusc și este asociată cu febră înaltă.

Litiaza tractului urinar

Litiaza renourinală este o afecțiune care se caracterizează prin prezenta calculilor (denumite și „pietre”) la nivelul rinichilor sau al întregului aparat urinar.

Acești calculi sunt alcătuiți din minerale și săruri care se formează la nivel renal.

Pot afecta orice parte a tractului urinar: rinichi, uretră, vezica urinară.

Calculii renali sunt depozite dure compuse din calciu, în marea lor majoritate, din struvită (foarte periculoși, putând provoca decesul), din acid uric sau cistină.

Adenomul de prostată

Adenomul de prostată este o boală cu o evoluție pe parcursul a mai multor ani și, conform statisticilor, peste 70% dintre bărbați suferă de această afecțiune, fiind cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului cu vârsta de peste 60 de ani.

Mărirea volumului prostatei se face sub influența hormonilor androgeni, modificările induse asupra aparatului urinar fiind lente.

Prostatitele

Prostatita este o afecțiune frecvent dureroasă, care implică inflamarea prostatei și, uneori, a zonelor din jurul prostatei. Poate aparea la orice varstă a bărbatului, după 30 de ani.

Această afecțiune a prostatei se poate manifesta prin infecție, inflamație și/sau durere.

Cistitele

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare cauzata de o infecție bacteriană sau poate avea cauze neinfecțioase. Se mai numește și infecția tractului urinar. Poate fi dureroasă, iar netratată devine o problemă gravă de sănătate dacă afectează rinichii.

Vezica hiperactivă

Vezica hiperactivă reprezintă un sindrom manifestat prin nevoia imperioasă de a urina. Reprezintă o condiție neuromusculară care se datorează contracției inadecvate și care determină senzația imperioasă de urinare. Contracțiile în cazul acestei afecțiuni apar indiferent de volumul de urina acumulat.

Incontinența urinară

Incontinența urinară este un simptom care poate preceda o disfuncție a vezicii urinare. Poate apărea pe fondul urcării treptelor, al ridicării unor greutăți, al strănutului, al râsului cu poftă etc, iar femeile au un risc de 5 ori mai mare decât bărbații de a dezvolta incontinență urinară.

Uretrite

Uretrita este o acțiune inflamatorie a uretrei, de obicei bacteriană și foarte frecventă la bărbații tineri. Survine de obicei în urma unei contaminări pe cale sexuală. În urma uretritei pot apărea complicații din cauza dezvoltării sclerozei parțiale a pereților uretrei.

Orhiepididimite

Orhiepididimita este inflamația, de regulă infecțioasă, a testicolului sau epididimului. Cauzele pot fi infecția prostatei, a uretrei, a vezicii sau complicația unui adenom de prostată. Dacă nu se tratează se poate croniciza, formând noduli în epididim, care pot fi responsabili de sterilitate.

Balanite

Balanita reprezinta inflamația glandului penian și al prepuțului. În balanită, glandul penian și prepuțul devin eritematoase și inflamate.

Disfuncția erecției

Disfuncția erectilă reprezintă incapacitatea constantă sau repetată de a obține și/sau de a menține erecția care să permită desfășurarea unui contact sexual. Conform statisticii, 1 din 10 bărbați adulți suferă de o disfuncție erectilă pe termen lung.

Ejacularea precoce

Ejacularea este reglată la nivelul sistemului nervos central, astfel că, odată ce se atinge un anumit prag de stimulare, creierul transmite un semnal către organele genitale care declanșează ejacularea. Atunci când acest lucru se întâmplă într-un timp foarte scurt de la inițierea actului sexual, este posibil ca diagnosticul să fie acela de de ejaculare precoce.

Scădere libidou

Libidoul reprezintă dorința sexuală sau apetit sexual. Scăderea libidoului este o problemă care afectează aproximativ 20% dintre bărbați, iar femeile pot fi afectate într-o proporție și mai mare.

Infertilitatea și fecunditatea cuplului

Infertilitatea de cuplu reprezintă incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil într-o perioadă de aproximativ un an de raporturi sexuale regulate şi neprotejate.

Această disfuncție afectează peste 15% din cupluri după studiile de specialitate în domeniu.

De infertilitate este legat un alt termen, respectiv fecunditatea, care reprezintă şansa unui cuplu de a obţine o sarcină care să se finalizeze cu un copil întru-un ciclu menstrual dat.