0753.171.717

contact@uronatura.ro

Top
 

Hibiscus

Hibiscus abelmoschus

Hibiscus

Ce este și ce efecte are

Hibiscus este o planta ale carei frunze si flori sunt utilizate de multi ani in suplimentele destinate tractului urinar, datorita faptului ca: acidifică urina, de la pH 7,5-8 la pH 5,6, împiedicând astfel dezvoltarea agenților patogeni, aderarea microbilor de pereții tractului urinar, având astfel si un efect bacteriostatic, ameliorand astfel majoritatea simptomelor deranjante ale infecției urinare : nevoia frecventă de a urina, senzatie de usturime, durere.

Contribuie la scaderea tensiunii arteriale – consumul de ceai de hibiscus are proprietati antihipertensive . Acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale sistolice si diastolice.
Ajuta la reducerea colesterolului – datorita proprietatilor hipolipemiante, ceaiul de hibiscus ajuta la scaderea colesterolului „rau“ (LDL – colesterol) si poate preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare Totodata, acesta este benefic si pentru persoanele cu diabet.

Are efect antiinflamator si antibacterian – datorita continutului bogat in antioxidanti, acesta protejeaza organismul de efectele negative ale radicalilor liberi (6).De asemenea, este util in combaterea infectiei cu Staphylococcus aureus.

Are rol de sustinere a sistemul imunitar – frunzele de hibiscus au o concentratie bogata de vitamina C, nutrient esential care sustine sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva racelilor.

Obezitate, diabet zaharat, sistemul urinar

Reduce obezitatea si riscurile asociate acestei – mai multe studii au gasit o legatura intre ceai de hibiscus și metabolismul mai rapid. Extractul de hibiscus poate scadea absorbtia amidonului si a zaharozei, dupa masa.

Consumul de ceai de hibiscus cel puțin o dată pe zi, poate ajuta la combaterea rezistenței la insulină, specifica diabetului zaharat.

Poate preveni formarea calculilor renali – infuzia de hibiscus are proprietati diuretice, sustinand sanatatea sistemului renal si urinar. Este benefic pentru piele, ajutand la repararea epidermeu afectate de eczeme, alergii si dermatoze. Mentine sanatatea parului, previne albirea firelor si stimularea cresterii acestora.

Uleiul de hibiscus poate fi folosit ca masca pentru scalpul afectat de matreata.

Alte beneficii

Sustine sanatatea ficatului – proprietatile antioxidante ale ceaiului de hibiscus pot contribui la mentinerea sanatatii ficatului.Studiile au sugerat ca ceaiul de hibiscus este bun pentru sanatatea ficatului, prin prevenirea acumularii de grăsimi, care poate duce la ciroza, cancer hepatic si insuficiența hepatocelulara.

Imbunatateste digestia – ceaiul de hibiscus actioneaza ca un usor laxativ, fiind de ajutor in mentinerea sanatatii sistemului gastrointestinal si ameliorarii efectelor constipatiei.
Contribuie la combaterea anxietatii – datorita proprietatilor antidepresive, oate ajuta la combaterea unor simptome precum oboseala, lipsa de motivatie.

Ajuta la controlul greutatii – ceaiul de hibiscus poate ajuta in curele de slabire deoarece ajuta la scaderea nivelului de colesterol si de trigliceride din organism.

Previne stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Acest lucru se datorează antocianilor, pigmentii naturali care dau florii culoarea rosie. Polifenolii de hibiscus sunt eficient procesați de microbiota intestinală.

Poate sa previna anumite tipuri de cancer – un studiu de laborator a constatat că extractul de hibiscus ar putea ucide celulele afectate de leucemie. Mecanismele din spatele acestui efect nu sunt inca pe deplin cunoscute. Rezultate similare au fost gasite in legătură cu cancerul de stomac.