0753.171.717

contact@uronatura.ro

Top
 

Ghimpe

Xanthium spinosum

Ghimpele

Ce este și ce proprietăți are

Ghimpele are proprietati antiinflamatoare, antiseptice si antibiotice la nivelul cailor urinare, intre indicatiile terapeutice ale sale putand aminti: infectii urinare cu colibacili si Proteus Vulgaris, cat si o plaja considerabila de afectiuni ale prostatei, litiaza renala (daca pietrele nu sunt mai mari decat un bob de piper), microlitiaza biliare si hipertiroidia.

Ghimpe (Xanthium spinosum) este una dintre buruienile minunate pe care le-a oferit natura. In randurile urmatoare voi mentiona care sunt caracteristicile generale, proprietatile curative si beneficiile pe care le ofera curele naturiste cu aceasta planta medicinala.

In popor, aceasta planta medicinala este cunoscuta si sub numele de scai, holera sau spin alb.

Conform studiilor efectuate de prof.univ.dr. Constantin Milica, aceasta planta are actiune decongestiva foarte puternica si ajuta in numeroase afectiuni ale prostatei.

Acesta recomanda asocierea preparatelor de ghimpe cu alte plante cu efect diuretic si antiinflamator, in realizarea tratamentelor complexe.

Ghimpele poate fi intalnit oriunde: in zonele de campie, in zonele de deal, pe marginea drumurilor si pe langa garduri.

Planta se distinge prin rezistenta foarte mare la stres hidric, deci poate fi zarita in flora spontana din Africa, Europa de sud si America de Sud.

foto: wikipedia

Proprietati si beneficii pentru sanatate

Elementele chimice ce se gasesc in aceasta planta ii ofera proprietati dezinfectante si anticongestive, diuretice, antidiabetice, antitumoral, stimulatoare al peretilor vaselor sangvine, puternic antiinflamatoare si decongestive.

Ghimpele are actiune uimitoare asupra prostatei. Studiile clinice realizate in cadrul Centrului Aroma Iasi, au demonstrat ca substantele active pe care le contine planta de ghimpe, au actiune puternic decongestiva, care ajuta foarte tare in afectiunile prostatei.

Curele cu ghimpe urmate pe perioade de 6 luni ajuta la revigorarea organismului, reduce frecventa urinarii nocturne si elimina simptomele neplacute ale acestei boli (usturime, inflamatie a uretrei).

foto: observation.org

Dezinfectant și medicament

Preparatele cu ghimpe au efect dezinfectant. Curele cu aceste preparate ajuta la eliminarea bacteriilor care favorizeaza aparitia infectiilor urinare si a cistitelor. Actioneaza ca agent dezinfectant si antiinflamator in cazul infectiilor aparatului urinar. Reduc simptomele de usturime, mictiune.

Trateaza cu succes alte afectiuni ale aparatului excretor, litiaza urinara, nefrita, prostatita si pielonefrita.

Substantele active din organele ghimpelui actioneaza asupra intregului aparat excretor, imbunatatindu-i starea.
Impiedica acumularea de nisip si alte corpuri straine la nivelul rinichilor si in acelasi timp actioneaza ca decongestionant si inflamator.
Curele cu ghimpe pot fi realizate pentru tratarea afectiunilor sau profilactic.

Regleaza activitatea glandei tiroide si imbunatateste funtionarea acesteia. Pulberea de ghimpe poate fi utilizata ca tratament complementar cu cele medicamentoase in cazurile de hipertiroidiism.

Trateaza hemoroizii.Ghimpele actioneaza asupra elasticitatii vaselor sangvine, sporindu-le rezistenta. Baile cu preparate din ghimpe ajuta la intarirea veaselor sangvine si previne dezvoltarea hemoroizilor. In acelasi timp actioneaza ca decongestionant si antiinfalamator, tratand in primul rand cauza care duce la aparitia acestor formatiuni.